Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 18.05.2024 19:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 апреля 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1258,42-1,01%

Неочікуване рішення від Нацбанку стосовно зниження облікової ставки до 13,5% буде стимулювати Мінфін пропонувати більш низькі ставки за ОВДП. При цьому, зараз спостерігається ситуація, коли депозитні ставки від великих банків замість траєкторії на зниження, навпаки підвищуються. Зокрема, ставки за річними депозитами для населення у популярних роздрібних банках становлять 15,5%. В той же час, депозитні ставки в банках великих іноземних груп становлять 10% - 11%. Загалом, банки зараз очікують зростання обсягу фондування від населення та бізнесу. Проте, ми не сподіваємося на помітне пожвавлення кредитування економіки, так як значні воєнні ризики та високі кредитні ставки стримують бізнес від залучення додаткового боргу.

Дохідність річних ОВДП на первинному ринку на минулому тижні була 16,0%, що на 10 базисних пунктів нижче, ніж тижнем раніше. Ставки за трьох-річними облігаціями поки залишалися 18,3%. 

На валютному ринку гривня змогла відіграти частину нещодавніх втрат, показавши зміцнення з позначки 39,95 до 39,69 на міжбанку. На готівковому ринку курс залишається у діапазоні 39,40 - 40,00 грн/дол (купівля/продаж). 

Серед акцій українських емітентів помітне зростання на 8,4% було зафіксовано по Ferrexpo до 51,5 пенсів за акцію (ринкова капіталізація 388 млн доларів). Також на Лондонській біржі на 10% подорожчали акції української газовидобувної компанії Enwell Energy (попередня назва Regal). Ринкова капіталізація компанії зараз становить приблизно 70 млн доларів. Тим часом, котирування «МХП» залишаються майже без змін на рівні 3,3 долари за акцію (капіталізація 353 млн доларів).

Американські біржові індикатори були на підйомі завдяки покупкам з боку активних трейдерів після певного просідання цін з нещодавніх максимумів. Якщо аналізувати графік індексу S&P 500, то стає помітно формування бокового тренду з діапазоном руху від 4950 пунктів до 5200 пунктів. З початку року S&P 500 додав +7%, а за останні шість місяців піднявся на +22%. З врахуванням того, що очікування по зниженню відсоткових ставок в США з боку Федрезерву змістилися з червня на вересень, на американському ринку акцій може відбутися корекція, так як раніше інвестори закладали більш оптимістичні прогнози по темпу зниження відсоткових ставок. Підтвердженням відповідних тенденцій можна вважати факт збільшення дохідності 10-річних облігацій США на 30 базисних пунктів за останній місяць до 4,6%.

новини економіки

- Нацбанк знизив облікову ставку з 14,5% до 13,5%.

  Зі сторони Мінфіну очікується поступове зниження дохідності ОВДП.

читати докладніше



Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 29 апреля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду