Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 15.05.2024 06:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 14 февраля 2012

Коментар по акціях ВАТ "Укртелеком"

КІНТО
Рекомендация: UTLM, Укртелеком, аздержать

Протягом останнього місяця акції Укртелекому торгувалися у дуже вузькому діапазоні цін: від 43,0 до 45,5 копійок. За цей час компанія показала найгіршу доходність на ринку заявок серед 20 найбільш ліквідних емітентів, знизившись на 2,5%. Динаміка індексу УБ була позитивною і він за цей період зріс на 7,9%. Отже, на інтервалах в 1, 2 та 3 місяці бенчмарк випереджає акції Укртелекому на 10, 7 та 8 відсоткових пунктів відповідно. На більш довгих часових відрізках у 6, 12 та 24 місяці ситуація на користь телекомунікаційного монополіста з «відривом» у 13, 14 та 6 в.п. відповідно.

Активність торгів акціями Укртелекому знизилася до 1,9 млн. грн. за останній місяць (нагадаємо, що ще рік тому обсяг місячних торгів акцією досягав 120 млн. грн.). Технічно акція виглядає дуже слабкою, а фундаментальних драйверів, на які очікували інвестори, також поки що не видно. Інформаційний фон навколо компанії залишається подібним до ринкової активності, тобто незмінно мовчазним, без жодних публічних заяв та кроків з боку керівництва компанії.

Проте все ж нещодавно з’явилося повідомлення, що НКРЗ розглядає можливість повторного підняття тарифів на фіксований зв’язок ще на 10%. Але насправді, як показала (і можливо підтвердить це у річній звітності) практика, зростання тарифів на 35% протягом минулого року не мала бажаного ефекту для фінансів Укртелекому по причині скорочення абонентської бази. Дуже сумнівно, що зазначене рішення призведе до інших наслідків у коротко- та середньостроковій перспективі.

Ми продовжуємо пов’язувати можливі серйозні зміни у динаміці акцій у 2012 році лише з продажем UTEL. Радимо слідкувати за появою новин щодо цієї угоди і на даному етапі тримати акції Укртелекому.

Другие рекомендации по инструменту
17 февраля 2012
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Андрей Патиота
31 января 2012
Аналитический департамент SORTIS
Коммерсант, № 12 от 31.01.2012
24 января 2012
"АРТ КАПИТАЛ", Андрей Патиота


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду